Symposium Wereld Parkinson Dag 2024

IMG_3748

Op donderdag 11 april 2024 werd wereldwijd aandacht besteed aan de ziekte van Parkinson tijdens Wereld Parkinsondag. Op zaterdag, 13 april 2024, vond het Symposium Wereld Parkinson Dag 2024 ‘Goede zorg, mijn zorg’ van de Parkinson Vereniging plaats in Nieuwegein, en natuurlijk waren wij van ProPark daarbij aanwezig.

Dit symposium bood een buitengewone gelegenheid waarbij extra aandacht werd geschonken aan mensen met de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme, evenals aan hun naasten. Tijdens het evenement informeerden vooraanstaande sprekers uitgebreid over de (Parkinson)zorg in Nederland, de ontwikkelingen in de zorg en de benodigdheden voor goede zorg, inclusief aandacht voor mantelzorgers en het behouden van zelfregie.

Onze onderzoeksmedewerkers, Myrna van het Meander MC in Amersfoort en Nathalie van het Erasmus MC Rotterdam, waren aanwezig om deelnemers te ontmoeten en ProPark onder de aandacht te brengen. Neuroloog Prof. Bob van Hilten was ook aanwezig en vervulde een extra belangrijke rol als een van de twee dagvoorzitters op dit evenement.

Dank aan alle deelnemers en organisatoren voor het creëren van deze waardevolle gelegenheid. Laten we blijven streven naar vooruitgang en samenwerken om de levenskwaliteit van mensen met Parkinson te verbeteren. #WereldParkinsondag #Parkinsonvereniging

Laat een reactie achter

Profilering van Parkinson

Deelnemende ziekenhuizen:
Amsterdam UMC, locatie AMC
Amsterdam UMC, locatie VUmc
Erasmus Medisch Centrum
Leids Universitair Medisch Centrum
Meander ziekenhuis, locatie Amersfoort
St. Antonius ziekenhuis, locatie Woerden